HomeOur services Eija Fors-VirtanenEnsikäyntiKohderyhmätHinnastoYhteystiedot
KiropraktiikkaFysioterapiaakupunktioRavitsemusneuvonta Terapeuttinen harjoittelu

 

Ensikäynti

Ensikäynnin tavoitteena on selvittää hoidon tarpeellisuus, sopivuus ja turvallisuus. Alkukeskustelun aikana paneudumme nykyiseen ongelmaan, mutta myös kartoitamme yleistä ja aikaisempaa terveydentilaa, ja elintapoja. Alkututkimuksessa käytetään apuna ortopedisiä, neurologisia ja muita kliinisiä tutkimuskeinoja, jotta vaurion/ongelman laatu voidaan määritää ja hoidon tarpeellisuus, sopivuus ja turvallisuus selvittää. Tarvittaessa käytämme apuna myös röntgen-, magneetti- ja laboratoriotutkimuksia. Selkärangan ja nivelten liikkuvuutta ja ympäröivien lihasten tilaa tutkitaan käsin tapahtuvalla tunnustelulla eli palpaatiolla.

 

Ravitsemusneuvonnassa paneudumme myös alkukeskustelussa kartoittamaan ruoankäyttöä ja ruokatottumuksia (esim. ruokapäiväkirja), elintapoja ja liikuntatottumuksia. Tarvittaessa teemme antropometrisiä mittauksia (esim. pituus, paino, vyötärön ympärysmitta ja kehon painoindeksi) ja määrittelemme kehon koostumusta. Tarvittaessa käytämme apuna laboratoriotutkimuksia.

 

Akupunktiohoidossa otetaan alustavan keskustelun ja tutkimuksen jälkeen pulssi molemmista käsistä sekä tarkastellaan kieltä. Tällä tavalla saadaan hyvä käsitys mitä kehossa tapahtuu ja tehdään hoitodiagnoosi ja päätetään mitä kohtia hoidetaan.

 

Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja/tai –hoitoihin muille terveydenhuollon ammattilaisille.