HomeOur services Eija Fors-VirtanenEnsikäyntiKohderyhmätHinnastoYhteystiedot
KiropraktiikkaFysioterapiaakupunktioRavitsemusneuvonta Terapeuttinen harjoittelu

 

Ravitsemusneuvonta

Eija suoritti 3-vuotiset kandidaattiopinnot ravitsemustieteistä (Nutritional Therapy) Westminsterin Yliopistossa Lontoossa vuonna 2008. Maisteritutkinnon Eija sai päätökseen vuonna 2011 Surreyn Yliopistossa, Englannissa. Eija on osallistunut lukuisiin ravitsemustieteen ja Englannin Funktionaalisen Medisiinan Seuran järjestämiin koulutustilaisuuksiin (mm. Dr. Bland, Dr. Mourton, Dr. Clark, Dr. Pizzorno, Dr. Holford, Dr. Walsh). Eijan työssä yhdistyvät perinteinen ravitsemusneuvonta, ja funktionaalinen eli toiminnalinen lääketiede, joka pyrkii lähestymään potilasta kokonaisvaltaisesti ja tarkastelemaan potilasta yksilönä ympäristössään.

 

Ravitsemusneuvonta

 

Ravitsemusneuvonnalla pyritään edistämään terveyttä ja ehkäisemään sairautta laatimalla tavoitteisiisi ja elämäntilanteeseesi soveltuva ruokavalio. Usein suunnittelun apuna käytetään ruokapäiväkirjaa kartoittaaksemme ruoankäyttöä ja ruokatottumuksia. Tarvittaessa pituus, paino ja vyötärön ympärysmitta mitataan, ja kehon painoindeksi ja kehon koostumus määrittellään. Laboratoriotutkimuksia käytetään tarvittaessa apuna.

 

Ravitsemusneuvonnassa korostetaan ravitsemus- ja elämäntapamuutoksia painottaen potilaan biokemiallista yksilöllisyyttä, aineenvaihdunnan tasapainoa, ravinnon ja ympäristön vaikutusta terveyteen. Ravitsemusneuvonta räätälöidään jokaisen potilaan henkilököhtaisten tarpeiden mukaan, sillä olemme biokemiallisesti ja fysiologisesti yksilöitä. Ihmiset reagoivat eritavalla lääkkeisiin, ympäristömyrkkyihin ja lääketieteellisiin hoitoihin. Myös vitamiinien ja hivenaineiden ja muiden ravinteiden tarve voi erota huomattavasti eri yksilöillä.

 

Yleisimmät kehon häiriötilat kohdistuvat hormooni- ja välittäjäaineiden toimintaan, mitokondrioiden toimintaan, maksan puhdistuskykyyn, immuniteettiin, elimistön tulehduksellisiin prosesseihin, ruoansulatuselimistön toimintaan, ja rakenteellisiin häiriötiloihin solukalvojen toiminnassa vaikuttaen aina tuki- ja liikuntaelimistönkin terveyteen ja toimintakykyyn. Nämä häiriötilat johtavat oireisiin, joidenka avulla voimme määritellä elinten toiminnalista tilaa ja kohdistaa neuvonta ja hoito kehon toimintakokonaisuuksiin/elimiin mahdollisesti ennenkuin niiden toiminnoissa havaitaan patologisia muutoksia. Näin ravitsemusneuvonta on parhaimmillaan ennaltaehkäisevää hoitoa.

 

Linkit/lisätietoja:

The American Journal of Clinical Nutritio www.ajcn.org

Food for the Brain www.foodforthebrain.org

The Natural Medicines Comprehensive Database www.naturaldatabase.com

The Institute for Functional Medicine www.functionalmedicine.org

Harvard – Nutrition source www.hsph.harvard.edu/nutritionsource

Elintarvikkeiden koostumuspankki (KTL) www.fineli.fi

Luomuliitto www.luomuliitto.fi

Keliakialiitto www.keliakialiitto.fi

Vegetaristeille www.vegetarian.org

Elävän ravinnon yhdistys www.kolumbus.fi/ery

Suomalaisen ruokakulttuurin asialla www.finfood.fi